2022-02-03來源:海文考研
1、"The ancient Hawaians were astronomers,"wrote Queen Liliuokalani, Hawai's last reigning monarch, in 1897. Star watchers were among the most esteemed members of Hawaian society. Sadly, all is not well with astronomy in Hawaii today. Protests have erupted over construction of the Thirty Meter Telescope(TMT),a giant observatory that promises to revolutionize humanity's view of the cosmos.(節(jié)選自2017年考研英語一Text2)
【題目】
1.Queen Liliuokalani's remark in Paragraph 1 indicates
[A] its conservative view on the historical role of astronomy.
[B] the importance of astronomy in ancient Hawaian society.
[C] the regrettable decline of astronomy in ancient times.
[D] her appreciation of star watchers' feats in her time.
【解析】例證題。根據(jù)題干Queen Liliuokalani和Paragraph1定位*一段*一句話,因?yàn)?一句為人物引言,是論據(jù),應(yīng)該往引言之后找其傳達(dá)的觀點(diǎn),文中看到star watchers were among the most esteemed members of Hawaiian society,觀星宿者是夏威夷社會(huì)中最為受人尊敬的角色,可以看出天文學(xué)家在當(dāng)時(shí)社會(huì)中很受重視,故B選項(xiàng)the importance of astronomy in ancient Hawaian society古夏威夷社會(huì)中天文學(xué)的重要性為正確答案。
2、At issue is the TMT' s planned location on Mauna Kea,a dormant volcano worshiped by some Hawaians as the piko, that connects the Hawaian Islands to the heavens. But Mauna Kea is also home to some of the world's most powerful telescopes. Rested in the Pacific Ocean, Mauna Kea's peak rises above the bulk of our planet's dense atmosphere, where conditions allow telescopes to obtain images of unsurpassed clarity.(節(jié)選自2017年考研英語一Text2)
【題目】
2. Mauna Kea is deemed as an ideal astronomical site due to____ .
[A] its geographical features
[B] its protective surroundings.
[C] its religious implications.
[D] its existing infrastructure.
【解析】根據(jù)題干Mauna Kea和考研出題順序性原則確定27題應(yīng)該在第二段話當(dāng)中。第二段可以看到轉(zhuǎn)折詞but,一般轉(zhuǎn)折之后是答案所在。轉(zhuǎn)折之后最后一句話Mauna Kea's peak rises above the bulk of our planet's dense atmosphere,where conditions allow telescopes to obtain images of unsurpassed clarity,Mauna Kea的山峰遠(yuǎn)遠(yuǎn)升到我們星球的濃密的大氣層之上,在那里地質(zhì)條件允許天文望遠(yuǎn)鏡去獲取具有無**比的清晰度的圖像,可以看出Mauna Kea是一個(gè)理想地點(diǎn)的原因是Mauna Kea's peak,故A選項(xiàng)its geographical features其地質(zhì)特征為正確答案。
(內(nèi)容來源于網(wǎng)絡(luò),由海文考研收集整理,侵權(quán)必刪!)
考研報(bào)考點(diǎn)怎么選?各個(gè)省份報(bào)考點(diǎn)匯總
2025考研預(yù)報(bào)名即將開始!搶考點(diǎn)將比搶演唱會(huì)的門票還刺激…
研究生入學(xué)考點(diǎn)大揭秘(晉中考點(diǎn)研究生入學(xué)考試)
襄陽(yáng)考研考點(diǎn)探秘:學(xué)霸必備的良辰吉地
荊州考研考點(diǎn)大全(荊州考研考點(diǎn)什么時(shí)候公布)
荊州考研考點(diǎn)大揭秘(荊州24考研考點(diǎn)有哪些)
分享2024新傳考研15個(gè)考點(diǎn),押題版
2024法碩考點(diǎn)口訣大放送